SAKLAMA KOŞULLARI

Çikolata nasıl saklanmalıdır?

Çikolatanın saklanmasında 4 koşula dikkat edilmelidir.

Uygun hava sıcaklığında saklanmalıdır. İdeal sıcaklık 18-22°C civarlarında olmalıdır.

Düşük nemli ve kuru ortamlarda saklanmalıdır.

Kokusuz ortamda saklanmalıdır.

Buzdolabında saklanmamalıdır.

Çikolatanın içeriğindeki en önemli bileşen kakaodur. Kakaodan elde edilen kakao yağı hassas bir yapıya sahiptir. Yüksek ısı veya neme maruz kalması durumunda kakao yağının kristal yapısı bozulur ve kristaller yüzeye çıkar.

Yüzeye çıkan kristallerin tekrar soğuması çikolatanın üstünde beyazlama yaratır. Bu beyazlama, tadı bozmaz fakat görünümü etkiler. Ayrıca, çikolata çok kolay kokuyu emen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hava sızdırmayan kokusuz ortamlarda saklanmalıdır.

Çikolatanın tarihi
19. yüzyılda başlar..
Sanset ürünlerinin
hayatınıza kattığı
kaliteyi keşfedin.

Sanset ürünlerinin
hayatınıza kattığı
sağlığı keşfedin.